Kulakları çınlasın canım anneciğim mutfağa ne zaman girse 2 malzemeyle bile harika yemekler yaratır
Bu konuda eline su dökemesem de onun kadar lezzetli bir elim olduğuna inanıyorum
Malumunuz havalar sıcak, yazın öyle bol yağlı salçalı yemekler tüketemiyoruz, hele bir de Ramazan ayındayız -ki yediklerimiz löp diye oturuveriyor mideye- dolayısıyla daha hafif yemekleri tercih ediyoruz / etmeye çalışıyoruz
Ben de sıkça yaptığım hafif bir tarifi sizlerle paylaşmak istedim
Evde adetli olarak kalmış sebzelerle yapılabilecek hoş bir tad, tavsiye ederim
Malzemeler
1 adet kabak
1 adet patates
1 adet dolmalık biber (sarı yada kırmızı olursa daha hoş görünüyor)
3-4 adet kültür mantarı
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 adet domates
Sıvı yağ, tuz, kekik, karabiber
Yapılışı
Tüm malzemeler jülyen usulü kesilir, dilerseniz küp küp de doğrayabilirsiniz. Önce soğanlar ve biberler sıvı yağda hafifçe çevrilir, sırayla en geç pişen sebzeden başlayarak azar azar tavaya eklenir. Kısık ateşte kendi suyuyla pişmesi beklenir. Eğer suyu biterse kaynamış su ekleyerek pişmesi sağlanır.
Piştikten sonra dilerseniz sarımsaklı yoğurt ve üzerine kekik serperek sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Bu sebze sote ızgara etlerle birlikte yoğurtsuz olarak da servis edilebilir.
Afiyet olsun.
Dipnot: Bu benim kendi tarifim fakat web sitelerinde benzer tarifler de olabilir.
Hem hafif, hem sağlıklı, hem de lezzetli.Hepsi bir arada.Elinize sağlık
YanıtlaSilGerçekten de öyle , teşekkürler :))
Silharika görünüyor ..ellerine sağlık.ne kadar hoş bir tasarımcı...çok sevdim..
YanıtlaSilbloğunu yeni keşfettim...harika postlar var...takipdeyimmm...
sevgiler
Ne kadar güzel yazmışsınız çok hoşuma gitti, ben de takipteyim ;) teşekkürler
SilSAĞLIKLA HUZURLA geçen bir ramazan diliyorum,
YanıtlaSilellerinize sağlık..
zarif yorumlarınıza çokk teşekkür ederim
:)))
Hayırlı Ramazanlar :) ben de size çok teşekkür ederim
Sil