Benim annem yemek yaparken ölçü kullanmaz, dolayısıyla ben de ondan gördüğüm ve öğrendiğim şekliyle yemek yaparım. O yüzden bana yemek tarifi soran kişilere ölçü vermekte zorlanırım
Genellikle kullandığım en baş malzemem "GÖZ KARARI" dır
Gelelim bu sefer ki tarifimize . . .
Kırmızı Biber Dolması (Fırınlanmış)
Malzemeler
6 adet büyük boy kırmızı biber
1-2 baş soğan
1 kase pirinç
2 orta boy domates
Zeytinyağı
Tuz, nane
Yapılışı
Soğanları ince ince doğrayıp zeytinyağında birkaç kez çevirip fakat kavurmadan pirincimizi ekliyoruz. Üzerine minik minik doğradığımız domateslerimizi ekleyip biraz çevirdikten sonra tuz ve nanemizi de ekleyip yarım bardak sıcak su ilave ediyoruz. Sadece 1 dakika pirinçleri pişirmeden diri kalacak şekilde ocağımızın altını kapatıyoruz.
Kırmızı biberlerimizin saplarını kesmeden biberin baş kısımlarını ayırıp içlerindeki çekirdekleri çıkarıyoruz ve hazırladığımız dolma içi ile biberlerimizi dolduruyoruz. Ben biberlerin baş kısmını tam kesmiyorum ki dolma içini koyduktan sonra kapak gibi tekrar kapatıyorum. Ayrıca dolma içini biberlerin ağzına kadar değil de pişince pirinçlerin şişeceğini de hesaba katarak biraz eksik koyuyoruz. Tüm biberleri doldurduktan sonra tenceremize yatık olarak yerleştiriyoruz ve üzerini örtmeyecek kadar su ekleyip pişiriyoruz. Yaklaşık pişme süresi orta ateşte 20-25 dakikadır.
Dolmalarımız piştikten sonra borcama alıp fırına veriyoruz ve üzeri kızarana kadar bekliyoruz.
Piştikten sonra dilerseniz sıcak olarak ana yemek şeklinde dilerseniz ana yemeğin yanında zeytinyağlı olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
2Lokma.com ' a uğramayı unutmayın
ellerinize sağlık çok beğendim fırına atınca daha bir güzel görünmüş. mutlaka deneyeceğim tarifler arasında yerini aldı. bu güzel paylaşım için teşekkürler.
YanıtlaSilFırına girince kabuklarındaki su da çekilmiş oluyor ve inanılmaz lezzetleniyor, yeşil biberi denemenizi de tavsiye ederim, sevgiler.
YanıtlaSil