Bu Blogda Ara

Pazartesi, Haziran 4

Venüs Diyeti İle Zayıflayalım



Resim Alıntıdır

Beslenme Uzmanı Dr. Nihat Güven, inceltirken güzelleştiren Venüs diyeti için bizlerle 1 haftalık örnek menü paylaştı. İşte, o menü;
1. gün
Kahvaltı
1 su bardağı ½ yağlı süt
4–5 yemek kaşığı sade yulaf ezmesi
1 yemek kaşığı yaban mersini + 6 adet dövülmüş fındık (karışım halinde tüketilecek)
Ara öğün
1 orta boy elma
Öğle yemeği
1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenmiş ve limon sıkılmış yeşil salata
Ortalama 100–150 gr kadar ızgara edilmiş tavuk

1 kase kaymaksız yoğurt
1 dilim tam buğday ekmeği
Ara öğün
1 adet kuru incir
1 adet ceviz
Akşam yemeği
1 kase sütlü brokoli çorbası
1 porsiyon zeytinyağlı pazı
1 kase kaymaksız yoğurt
1 dilim tam buğday ekmeği
Ara öğün
1 orta boy armut
2. gün
Sabah aç karnına bir bardak ılık su için.
Kahvaltı
Büyük bir fincan yeşil çay
Tam buğday ekmeğine yapılmış, içerisine yaklaşık 30 gr taze light kaşar peynir, domates ve biber konulmuş yağ sürülmemiş tost
Domates-salatalık-maydanoz
Ara öğün
1 dilim ananas
Öğle yemeği
150 gr kadar bol sebze ile pişirilmiş buğulama balık
ÖĞLE YEMEĞİNİZİ ENFES HALE GETİRECEK LEVREK BUĞULAMA TARİFİ İÇİN TIKLAYIN!

Çeri domatesli roka salatası; 1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenmiş ve limon sıkılmış
1 dilim tam buğday ekmeği
Ara öğün
1 kase kaymaksız yoğurt içerisine 3 adet doğranmış kuru kayısı
Akşam yemeği
1 kase mercimek çorbası
1 büyük çanak yoğurtlu semizotu salatası
1 dilim tam buğday ekmeği
Ara öğün
1 yerli muz
1 bardak tarçınlı süt
3. gün
Sabah aç karnına bir bardak ılık su için.
Kahvaltı
1 dilim tam buğday ekmeği
30 gr beyaz peynir + 1 adet ceviz
1 orta boy portakal
Domates, salatalık, maydanoz, biber
Ara öğün
1 kivi
Öğlen yemeği
4–5 adet etli-bulgurlu lahana sarması
1 kase kaymaksız yoğurt
1 dilim tam buğday ekmeği
Ara öğün
1 bardak ayran
4 adet diyet bisküvi
Akşam yemeği
Buharda pişirilmiş brokoli, Brüksel lahanası ve havuç. Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı, bol limon ve damak lezzetine uygun baharatlar ile zenginleştirilebilir.
1 kase kaymasız yoğurt ile yapılmış naneli cacık
1 dilim tam buğday ekmeği
Ara öğün
1 dilim ananas
4. gün
Aç karnına bir bardak ılık su için.
Kahvaltı
1 dilim tam buğday ekmeği
1 yumurtalı yağsız omlet
5 adet zeytin
Domates, salatalık, maydanoz, biber
Büyük bir fincan yeşil çay
Öğle yemeği
Haşlanmış nohut ile lezzetlendirilmiş göbek salata; 1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenmiş ve limon sıkılmış
120 gr kadar ızgara biftek (sebze garnitürlü)
1 kase yoğurt
Ara öğün
1 yağsız tost ( taze kaşarlı ve domatesli )
1 bardak ayran
Akşam yemeği
Zeytinyağlı enginar
1 kase kaymaksız yoğurt
1 dilim tam buğday ekmeği
Ara öğün
1 kuru incir + 1 tam ceviz
5. gün
Sabah aç karnına bir bardak ılık su için.
Kahvaltı
2 dilim tam buğday ekmeği
4 yemek kaşığı lor peyniri içerisine domates, dereotu ve az kırmızıbiber konarak sürülebilir
Ihlamur veya bitki çayı
Tere-salatalık-biber
Ara öğün
1 orta boy portakal
Öğle yemeği
Soya filizli yeşil salata; 1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenmiş ve limon sıkılmış
120 gr somon kırmızıbiber ile lezzetlendirilmiş
1 dilim tam buğday ekmeği
Ara öğün
1 yemek kaşığı kuru üzüm
6 adet fındık
Akşam yemeği
1 kase sebze çorbası
Fırında yapılmış imam bayıldı
1 kase yoğurt

Ara öğün
1 kivi
6. gün
Sabah aç karnına bir bardak ılık su için.
Kahvaltı
1 dilim tam buğday ekmeği
1 kibrit kutusu dil peyniri
1 haşlanmış yumurta
Domates, salatalık, maydanoz, biber
Büyük bir fincan yeşil çay
Ara öğün
4 adet kuru kayısı + tarçınlı yeşil çay
Öğlen yemeği
Çoban salata; 1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenmiş ve limon sıkılmış
3 adet ızgara köfte (sebze sote ile)
1 kase kaymaksız yoğurt
1 dilim tam buğday ekmeği
Ara öğün
1 kase doğranmış karışık meyve salatası
Akşam yemeği
Zeytinyağlı kereviz
1 kase yoğurtlu havuç tarator
1 dilim tam buğday ekmeği
Ara öğün
Üzerine dövülmüş fındık veya ceviz konulmuş, altına 2-3 adet çilek doğranmış 1 top sade dondurma
7. gün
Sabah aç karnına bir bardak ılık su için.
Kahvaltı
2 dilim tam buğday ekmeği
Kurutulmuş domates üzerine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ve 1 kibrit kutusu tulum peyniri
4-5 adet yeşil zeytin
Domates, salatalık, maydanoz, biber
Büyük bir fincan yeşil çay
Ara öğün
5 adet kuru erik
Öğle yemeği
Haşlanmış maşla yapılan göbek salata; 1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenmiş ve limon sıkılmış
150 gr kadar ızgara balık

1 dilim tam buğday ekmeği
Ara öğün
2-3 yemek kaşığı sade yulaf ezmesi
1/2 kase yoğurt + 3-4 adet doğranmış çilek
Akşam yemeği

Kıymalı ıspanak

1 kase yoğurt

1 dilim tam buğday ekmeği

Ara öğün
1 orta boy kivi
1 su bardağı tarçınlı süt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...