Ana içeriğe atla

Uçakta Ağlayan Çocuklar


Foto alıntıdır


Yaz geldi. İş, okul her şey tatile göre ayarlandı. Tüm kış boyunca yaptığınız tatil planlarınızı hayata geçirmenin vakti geldi. İsterseniz dünyanın bir ucuna tatile gidin, isterseniz ailenizi görmeye gidin ancak çocuğunuzla çıkacağınız her tatil için ekstra plan yapmanız gerekebilir.
Çocuğunuzla tatile çıkıyorsanız, valizler her şey hazır. İş sadece uçağa binip, gideceğiniz yere varmakta değildir. Bizler gibi olmayan çocuklar özellikle uçak seyahatinde oldukça zorlanmaktadır. Uçak, otobüs ya da araba. Hangi aracı kullanırsanız kullanın uykusu gelen ve uyuyamayan çocuklar ağlarlar. İşte en kötüsü de belki bu. Diğer yolcular ne diyecek, ne düşünecek. İşte tam bu noktada çocuğu ile uçakta seyahat edecek olanlar bu listeye bir gözden geçirmeli. 


                 Çocuğunuzun uyku saatinde uçağa binmeyin. Uçakta ağlayan çocukların yüzde 99’u uykusu geldiği ve uyuyamadığı için ağlar.
  • Çocuğunuzun uçakta kalabalık ve sesten stimüle olacağı için kolay kolay uyumayacaktır. Sabah erken uçmak, çocuk henüz çok yorulmadığı için daha iyidir.
  • Online check-in yapın. Eşinizle aranızdaki koltuğu boş bırakacak şekilde ve arka sıralarda koltuk seçin. Böylece, o koltuğun dolma ihtimalini azaltırsınız. Havaalanında check in yaparsanız; görevliden, eğer mümkünse o sıraya başka birini oturtmamasını rica edebilirsiniz. 
  • Çocuğunuzun küçükse ve uyku saatiyse, araba koltuğunu uçakta yanınıza alın. Eğer yanınızdaki koltuk boşsa, araba koltuğunu oraya koyup tentesini çekerek çocuğunuzu genel ortamdan izole eder ve uyuma ihtimalini arttırırsınız.
  • Uçak doluysa, araba koltuğunu zaten hostesler alacaktır. 
  • İniş ve kalkışlarda çocuğunuza, emzik, biberonda su verin ya da emzirin. Kulak tıkanıklığını önlemek için bu gereklidir.
  • Daha büyük çocuklarla, ağzınızı kocaman açıp esneme oynunu oynayabilirsiniz. Böylece, kulakları basınç değişikliği nedeniyle tıkanmayacaktır. Sakız çiğnetmek de bir seçenektir. Çocuğunuzun kulağı, iniş ve kalkışlarda çok acı verecek şekilde ağrıyorsa, bir doktora göstermenizde fayda olabilir. 
  • Bol bol oyuncak, kitap ve atıştırmalık almayı unutmayın. Uçakta verilen yiyeceklerden çocuğunuzun yemesini istemiyorsanız siz de yemeyin. 
  • Çocuğunuz sıkılma belirtisi gösterdiği anda kucağınıza alıp bir süre koridorda gezdirin. Ya da onun gezmesine izin verin. 
  • Uçakların içi çok sıcak ve sonra bir anda çok soğuk olabilir. Çocuğunuzu uçağa çok ince giydirerek bindirin yanınızda üstüne giydireceğiniz bir kat daha bulundurun.
  • Uçağın içi çok sıcaksa, hostesi klima açılıncaya kadar sık sık uyarın. Sıcaklamış bir çocuk çok huysuz olabilir
  • Çocuğunuz iki yaşından büyükse ve çizgi film izliyorsa. Çocuklar için satılan küçük DVD oynatıcılar ya da yanınızda getirdiğiniz diz üstü bilgisayar, sizi büyük sıkıntıdan kurtarabilir.
  • Hareketli bir çocuğunuz varsa, hostes her ne kadar ısrar etse de kalkıştan hemen önce kemeri bağlayın. 40 dakika çocuğu bağlı tutmak çok zor hatta imkansız olabilir. Hostese durumu açıklayın ve kalkmadan önce kesinlikle bağlayacağınızı söyleyin.
Esra Sert/Ntvmsnbc

Emeğe saygı lütfen Kaynak  göstermeden paylaşımda bulunmayalım

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çocuğum Sürekli Yemek Yiyor.

Bazı çocuklar her zaman aç görünür ve siz midesinde bir delik olup olmadığından kuşkulanmaya başlayabilirsiniz. Daha akşam yemeğini bitirir bitirmez bisküvi kutusunu aramaya başlar ve yiyecek bir şeylere ihtiyacı olduğunu söyler. Bu sahne size de tanıdık geliyor mu? Düzenli açlık hissi çok seyrek olarak doymak bilmez bir açlıkla kendini gösteren ve Prader Willi sendromu olarak bilinen az rastlanan bir genetik bozukluğa bağlı olabilir. Ancak çocukların geri kalan çoğunluğu için, yeme alışkanlıklarına daha yakından bakmak, durumu ortaya çok daha kolay çıkarabilir. "Ben acıktım" dediklerinde bu gerçekte "biraz şekerleme istiyorum" veya "bir bisküvi istiyorum" anlamına geliyor olabilir. Ancak ona sadece muz veya diğer sağlıklı atıştırmalıklar sunarsanız aniden gerçekte zannettikleri kadar aç olmadıklarına karar verebilirler. Gizli yemek yemelerin sebebi Eğer ona beslenme hakkında gerekli bilgileri öğretiyorsanız çocuğunuz farklı gıdaların vücudu

Kırılan Küpe Nasıl Değerlendirilir?

Çok sevdiğim nazar boncuklu küpemin kancası kırıldı, atmaya kıyamadığım için kancanın kalan kısmını penseyle yuvarlayıp kolye ucu yaptım  Sonrasında simli iplerden yapılmış zincirime taktım. Diğer küpemi nasıl değerlendireceğime henüz karar vermedim, değerlendirilmek için bir kenarda bekliyor.

El Yapımı Hayalet :)

Çocuklarla beraber hayal gücümüzü arttıracak çalışmalar yapmak eminim hepimizin hoşuna gidiyordur. Bu sefer öyle enteresan bir şey yapmışlar ki ben bile "pes" dedim, çok da hoşuma gitti ve paylaşmak istedim  El yapımı hayalet için malzemelerimiz  Büyük pet şişe Boş bir sprey şişesi Nişasta 1 m2 sargı bezi, 1 adet top 40cm'lik iki adet bakır tel Yapılışı  Boş pet şişe üzerine yerleştirdiğiniz top, hayaletimizin başının şeklini oluşturacak, bakır telleri şekildeki gibi bükerek yanlardan şişeye bağlıyoruz.   Bu iskelet üzerine şekildeki gibi sargı bezini yerleştiriyoruz. Ardından, sulandırılmış nişastayı bir sprey içine boşaltıp kariştırıyoruz. İnce bir tabaka halinde bu sargı bezi üzerine uyguluyuruz. Nişastalı gazlı bezi rüzgarsız ve kuru bir ortamda kurumaya birakıyoruz. 1 saat sonra hayaletimiz hazır Kaynak