Ana içeriğe atla

Hamileyken Nasıl Uyumalı



Anne adayları hamilelikleri esnasında nasıl yatacakları konusunda çok düşünürler. Özellikle sırt üstü yatmaya alışkın anne adayı gece yarısı kendini sırtüstü yatarken bulunca panik yaşar. Bunun en büyük sebebi ise kulaktan kulağa dolaşan “sırt üstü yatınca bebek susuz kalır” endişesidir.
Uzmanlar –özellikle gebeliğin son üç aylık döneminde- sırtüstü yatmayı önermiyorlar. Bunun en önemli sebebi olarak; sırtüstü yattığımız zaman bebek rahimde baskı yaratıyor ve bu baskı ayaklar ve kalp arasındaki kan akışını bozuyor. Eğer gece uyandığınızda sırtüstü yatıyorsanız yavaş hareketlerle yan dönmeniz öneriliyor.
Gebeliğin ilk üç aylık döneminde –henüz rahim ağırlaşmadığı için- sırt üstü yatmakta bir sakınca olmasa da, karnınızı belirginleştikçe rahat edeceğiniz farklı bir pozisyon bulmanızda fayda olduğuna dikkat çekiliyor.
Tavsiye edilen uyuma şekli ise şu şekilde;
  • Yan yatın.
  • Eğer gebeliğin son üç ayındaysanız karnınıza destek olması için, karnınızın altına ince ve yumuşak bir yastık koyun.
  • Arkanıza (belden kalçaya doğru) bir başka yastık daha yerleştirin bu sırt üstü dönmenizi de engelleyecektir.
  • Daha rahat nefes almak için bir parça oturur pozisyonda olmaya ihtiyaç hissederseniz başınızın altına iki yastık koyun.
  • Yan yatmakta en zorlanan kişilerin bile bacaklarının arasına bir yastık koyduklarında gayet rahat uyuduklarını aklınızda tutun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çocuğum Sürekli Yemek Yiyor.

Bazı çocuklar her zaman aç görünür ve siz midesinde bir delik olup olmadığından kuşkulanmaya başlayabilirsiniz. Daha akşam yemeğini bitirir bitirmez bisküvi kutusunu aramaya başlar ve yiyecek bir şeylere ihtiyacı olduğunu söyler. Bu sahne size de tanıdık geliyor mu? Düzenli açlık hissi çok seyrek olarak doymak bilmez bir açlıkla kendini gösteren ve Prader Willi sendromu olarak bilinen az rastlanan bir genetik bozukluğa bağlı olabilir. Ancak çocukların geri kalan çoğunluğu için, yeme alışkanlıklarına daha yakından bakmak, durumu ortaya çok daha kolay çıkarabilir. "Ben acıktım" dediklerinde bu gerçekte "biraz şekerleme istiyorum" veya "bir bisküvi istiyorum" anlamına geliyor olabilir. Ancak ona sadece muz veya diğer sağlıklı atıştırmalıklar sunarsanız aniden gerçekte zannettikleri kadar aç olmadıklarına karar verebilirler. Gizli yemek yemelerin sebebi Eğer ona beslenme hakkında gerekli bilgileri öğretiyorsanız çocuğunuz farklı gıdaların vücudu

Kırılan Küpe Nasıl Değerlendirilir?

Çok sevdiğim nazar boncuklu küpemin kancası kırıldı, atmaya kıyamadığım için kancanın kalan kısmını penseyle yuvarlayıp kolye ucu yaptım  Sonrasında simli iplerden yapılmış zincirime taktım. Diğer küpemi nasıl değerlendireceğime henüz karar vermedim, değerlendirilmek için bir kenarda bekliyor.

El Yapımı Hayalet :)

Çocuklarla beraber hayal gücümüzü arttıracak çalışmalar yapmak eminim hepimizin hoşuna gidiyordur. Bu sefer öyle enteresan bir şey yapmışlar ki ben bile "pes" dedim, çok da hoşuma gitti ve paylaşmak istedim  El yapımı hayalet için malzemelerimiz  Büyük pet şişe Boş bir sprey şişesi Nişasta 1 m2 sargı bezi, 1 adet top 40cm'lik iki adet bakır tel Yapılışı  Boş pet şişe üzerine yerleştirdiğiniz top, hayaletimizin başının şeklini oluşturacak, bakır telleri şekildeki gibi bükerek yanlardan şişeye bağlıyoruz.   Bu iskelet üzerine şekildeki gibi sargı bezini yerleştiriyoruz. Ardından, sulandırılmış nişastayı bir sprey içine boşaltıp kariştırıyoruz. İnce bir tabaka halinde bu sargı bezi üzerine uyguluyuruz. Nişastalı gazlı bezi rüzgarsız ve kuru bir ortamda kurumaya birakıyoruz. 1 saat sonra hayaletimiz hazır Kaynak