Bu Blogda Ara

Cumartesi, Kasım 24

Havuçlu Şehriye Pilavı ve Yoğurtlu Baharatlı Fırın Tavuk

Anneciğim misafirliğe gelmiş , marifetlerimden tattırmam lazım :) 
Ne de olsa öpülesi marifetli ellerinden kızcağızına el vermiş 
Boynuz kulağı geçti mi ben karar veremem ama yemeğimizin çok lezzetli olduğuna emin olabilirsiniz.
Çünkü biz afiyetle yedik 




Gelelim tariflere 

Havuçlu Şehriye Pilavı 

Malzeme olarak detay veremeyeceğim zira ben ölçüyle pilav yapamıyorum, herşey göz kararı ...
Soğanlar rendelenir , havuçlar küp küp doğranır, havuçlar yağda biraz çevrilip soğanlar eklenir. 
Arpa şehriyeler kavrulmuş olan soğan ve havuçların içine eklenir rengi değişinceye kadar kavrulur,içine et bulyon katılır ve üzerini geçecek kadar sıcak su konduktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirilir.

Pilavımızın pişme aşamasından bir kare 




Yoğurtlu Baharatlı Fırın Tavuk

Ben tavuğun göğüs etini tercih ettim siz farklı bölümlerinden de yapabilirsiniz 
Göğüs etini kuşbaşından biraz daha büyük doğrayıp bir kapta hazırladığım yoğurtlu sosun içinde güzelce buladım (yoğurt, sıvı yağ, kırmızı biber, kekik, köri, kuru maydanoz,salça) 
Fırın torbasının içine güzelce yerleştirip ağzını bağladım, poşetin 3-4 yerinden bıçakla delip 180 derece ısınmış fırında 50-60 dakika pişirdim . 



Tavuğumuzun fırından yeni çıkmış hali 


4 yorum:

  1. cok lezzetlı gorunuyor canım..ellerıne saglık..

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım sevgiler...

    YanıtlaSil

  3. Güzel yorumlarınız için teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...