Ana içeriğe atla

2013'ün Moda Saç Rengi Küllü Sarı

 
 

Epeydir kızıl olarak kullanıp , sonrasında kendi doğal saç rengim olan koyu kumrala biraz daha yaklaşayım diyerek önce kahverengiye sonra açık kahverengiye boyayıp 2,5 ay hiç boyamadan durabilme şerefine erişmiş ve artık boyasız doğal saçlarımla hayatıma devam etmeye niyetlenmişken ...
 
Burada heyecanla okuduğum haberden sonra ani bir kararla saçlarıma çok sık olmayan aralıklarla gölge yaptırayım, hoşuma giderse sarıya bile boyatırım diye düşünüp kuaförümle konuştum, fiyatta bile anlaştık. Lakin bir türlü fırsat bulup gidemeyerek en sonunda "amaaan kendim de boyarım n'olmuş ki" diye bir hata cümlesiyle beyazlarımı bile kapatamayan çok ünlü bir markanın boyasını kullandığımın ertesi günü soluğu yine kuaförde aldım :(

Önce rengi açalım dedik, sonra yıpranır diye vazgeçtik, sonra en kötü ihtimalle -yine yıllardır kısacık kullandığım için- 5 aydır zar zor uzattığım "saçlarıma kıyarım, kökü bende nasılsa" düşüncesiyle gölge yapılacak kısımları açma işleminden sonra, kumrala boyayıp doğal bir görünüme kavuşturduğum saçlarımla 1 günümü tamamladım bile. Hatta alıştım ve hatta sevdim de.

Lakin ; evde saçlarınızı boyamaya karar verdiyseniz

1- Kesinlikle kutunun üzerindeki renge aldanmayın
2- Saçınızda boya varsa renk değişikliği yapmayın, yapacaksanız bile koyudan açık renge döndürmeye çalışmayın
3- İlle de koyudan açığa çevireceğim derseniz bu işi uzmanına bırakın

Yoksa benim gibi evde bilinçsizce boyayıp  2,5 aydır diplerden çıkan doğal renginiz gayet hoş bir renge kavuşurken, alltaki boyalı saçlar aynen kalır ve tabir caizse köylü güzeli gibi otalıkta dolanmak zorunda kalabilirsiniz.
 
Neysek i, elleri dert görmesin canım kuaförüm saatlerce uğraşıp saçlarımı yıpratmadan, kırmadan, yakmadan istediğim kıvama getirdi. İşin diğer boyutu , boyamasam ölür müydüm, tartışılır tabi :)) kafama koydum ya , illa yapacağım :)) artık gölgeli olsa da doğal bir görüntüsü olduğu için diplerden kendi rengim çıksa da boyamaya niyetim yok, tek derdim kızıllardan biraz uzaklaşmaktı ama epey maceralı oldu :)

Yorumlar

  1. Geçmiş olsuuuuunnnn :) O amaaaaan ne olacak bende yaparım kısmını hiç denemedim evde çünkü hakikaten de işin uzmanına bırakmak gerekiyor :) Özellikle sarı tonlarında birşeyler yapılacaksa o kadar kötü sırıtıyorki yapılan hatalar :) Yine kuaför kurtarmış seni bak :) Ben çoooooookkkkkkuzun zmandır boyatmadım saçımı ve bir yıldır da boyatmayı düşünüyorum ama karar veremedim :D Yuh nasıl karar veremedin dersen galiba içimde de çok boyatma arzusu yok diye düşünüyorum sadece güzel bir renk bulamadım hahah :) Bahanelere bak :) Ama acaba ne renge boyatsam kısmında takıldım kaldım ve kaldım yani :) Saçlarımın yanmasını istemiyorum maşallah sana boyatmadan duramayanlardansın herhalde :) Yakma kuzum saçlarını yakma yazıktır etme eyleme bacım :) Koysana kıs saçının renginin fotosunu yani kendi fotonu çeksene :) Belki beğenecek ben de o rengi isteyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım, aslında çok sık boyamıyorum ama 2 ay boyamayıp "heh nihayet kendi saçlarıma kavuştum" derken kıyıdan köşeden bana gülümseyen beyazları görünce kendimi kozmetik mağazasında buluyorum :) neyse bu son artık KESİNLİKLE :)) yeni saçlarımla henüz fotom yok ama profile kendimi ekleyeyim. Boyatmaya niyetin yoksa hiç girme o işlere zaten sende beyaz da yok gördüğüm kadarıyla, her zaman doğallık en güzeli , öpüldün.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çocuğum Sürekli Yemek Yiyor.

Bazı çocuklar her zaman aç görünür ve siz midesinde bir delik olup olmadığından kuşkulanmaya başlayabilirsiniz. Daha akşam yemeğini bitirir bitirmez bisküvi kutusunu aramaya başlar ve yiyecek bir şeylere ihtiyacı olduğunu söyler. Bu sahne size de tanıdık geliyor mu? Düzenli açlık hissi çok seyrek olarak doymak bilmez bir açlıkla kendini gösteren ve Prader Willi sendromu olarak bilinen az rastlanan bir genetik bozukluğa bağlı olabilir. Ancak çocukların geri kalan çoğunluğu için, yeme alışkanlıklarına daha yakından bakmak, durumu ortaya çok daha kolay çıkarabilir. "Ben acıktım" dediklerinde bu gerçekte "biraz şekerleme istiyorum" veya "bir bisküvi istiyorum" anlamına geliyor olabilir. Ancak ona sadece muz veya diğer sağlıklı atıştırmalıklar sunarsanız aniden gerçekte zannettikleri kadar aç olmadıklarına karar verebilirler. Gizli yemek yemelerin sebebi Eğer ona beslenme hakkında gerekli bilgileri öğretiyorsanız çocuğunuz farklı gıdaların vücudu

Kırılan Küpe Nasıl Değerlendirilir?

Çok sevdiğim nazar boncuklu küpemin kancası kırıldı, atmaya kıyamadığım için kancanın kalan kısmını penseyle yuvarlayıp kolye ucu yaptım  Sonrasında simli iplerden yapılmış zincirime taktım. Diğer küpemi nasıl değerlendireceğime henüz karar vermedim, değerlendirilmek için bir kenarda bekliyor.

El Yapımı Hayalet :)

Çocuklarla beraber hayal gücümüzü arttıracak çalışmalar yapmak eminim hepimizin hoşuna gidiyordur. Bu sefer öyle enteresan bir şey yapmışlar ki ben bile "pes" dedim, çok da hoşuma gitti ve paylaşmak istedim  El yapımı hayalet için malzemelerimiz  Büyük pet şişe Boş bir sprey şişesi Nişasta 1 m2 sargı bezi, 1 adet top 40cm'lik iki adet bakır tel Yapılışı  Boş pet şişe üzerine yerleştirdiğiniz top, hayaletimizin başının şeklini oluşturacak, bakır telleri şekildeki gibi bükerek yanlardan şişeye bağlıyoruz.   Bu iskelet üzerine şekildeki gibi sargı bezini yerleştiriyoruz. Ardından, sulandırılmış nişastayı bir sprey içine boşaltıp kariştırıyoruz. İnce bir tabaka halinde bu sargı bezi üzerine uyguluyuruz. Nişastalı gazlı bezi rüzgarsız ve kuru bir ortamda kurumaya birakıyoruz. 1 saat sonra hayaletimiz hazır Kaynak