Tarife uygun olarak hamuru hazırladım ve kızarttım . Bir yerde yanlış yaptım ama nerede ??
Hamur mayalansın diye 30 dk beklettim kabarmadı, kızgın yağda çok çabuk kızardı ama içi çiğ kaldı.
Başka bir tarif deneyen ya da aynı tarifte "şunu şöyle yapsan daha iyi olur" diye fikir beyan edecek blogdaşlarımı bekliyorum
Ben bu sayfadaki tarifi denedim
- 3 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 100 gram tereyağı
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı instant kuru maya
- Yarım su bardağı kadar süt
Kuru malzemeleri una ekleyip karıştırın. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını da una katıp yoğurun. Kalan malzemeleri de ekleyip yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edin. Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın. İki katına çıkan hamuru alıp elinizde hiç oynamadan hafif unlanmış tezgahın üzerine koyun. Üzerine de hafif un serpip merdaneyle 6-7 mm kalınlığında açın. Hamuru önce bardakla yuvarlak kesin. Daha sonra yuvarlakların ortasını küçük bir kapakla kesip küçük simitler oluşturun. Simitleri bir tepsiye dizip üzerini örtün ve yeniden mayalanmalarını bekleyin. Mayalanan simitleri kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Kızaran halkaların üzerini çikolata sosu , çikolata , reçel veya pudra şekeri ile süsleyip sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun…
haha :) Ben de çok severim canım ama hiç yapmaya çalışmadım inan :) Yoksa tariflerimi paylaşmak isterdim :D
YanıtlaSilBir daha dene istersen. Aslında demir kaşıkla karıştırmayın falan derler mayalanmasına etki ediyormuş acaba öyle birşey mi yaptın :) Herşeyi yaptıysan neden olmadıki :)
:( bilmiyorum ki bir bilsem neden olmadı
Silplastik kaşıkla da karıştırdım ama tarifte kuru malzemeleri önce karıştırın diyor
aslında süt ve mayayı önce ayrı bir yerde kabartmam gerekmez mi ??
hahaa çok bildiğim konular değil valla :) Birkaç siteye daha baksana . Ben abartısız 6-7 siteye baakar ortalamasını yparım :) Birkaçı 5 yumurta birkaçı 3 dediyse ben 3 veya 4 tane katarım :D Bence birkaç yerden daha denemelisin yılma sakın :)
Sil