Bu Blogda Ara

Çarşamba, Aralık 4

Elmalı Tarçınlı Milföy Çöreği

Aslında hamurunu kendim açarak elmalı kurabiye yapmışlığım çoktur, fakat vakit olmayınca ve biraz da hamileliğin verdiği rehavetle biraz tembel işi yaptım bu kez.
Tarif olarak çoğunuzun bildiği klasik elmalı kurabiyenin içini kullandım 
Şöyle ki ; 2 elma rendesi, 2-3 kaşık şekerle pişirilir ve piştikten sonra içine tarçın ve isteğe göre ceviz fındık vs eklenir. Sonrasında yumuşayan milföy hamurlarının ortasına çapraz şekilde elma rendesi konur ve uçlardan ortaya doğru birleştirerek rulo şekli verilir. Pişmeden önce uçları açılmasın diye kürdan batırılır ve piştikten sonra kürdanlar çıkarılır . Püf noktası fırının önceden ısıtılmış olmasıdır. Ben 170 derece ısınmış fırında üzeri hafif kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirdim. Hafif kabarmaya başlayınca fırının başından ayrılmamanızı tavsiye ederim çünkü 1 dakika bile milföylerin yanmasına sebep olabiliyor. Ve en güzel kısmı, pişip soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri döküp afiyetle yemek :)

4 yorum:

  1. arada bır de pratık olmak lazım elıne sağlık

    YanıtlaSil
  2. ay bu nasıl güzel birşeydir böyle milföyler çıtırdar falan.
    muhakkak deneyeceğim muhakkak!!

    YanıtlaSil
  3. Tavsiye ederim , ben bundan sonra milföyleri dörde kesip miniklerini yaptım, löp löp yeniyor vallahi :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...