Ana içeriğe atla

Bu'günlük

Çalışan anne olmanın en zor kısımlarından biri de -herhangi bir yardımcınız yoksa- evdeyken (yemek,çamaşır,ütü,elişi  vs..)  birşeylerle uğraşırken , bir yandan da devamlı ilgi bekleyen, oyunlar oynamak isteyen, soru yağmuru hiç bitmeyen ... çocuğunuzla da ilgilenmenizdir.
Bunu başarmak o kadar da zor değil aslında :)

Belli bir zaman sonra alışılıp, rutin haline geldiğinde herşey planlı programlı bir şekilde halloluyor :)

Ama kimi zaman da -tabir caizse- robota bağlıyorsunuz .

Böyle anlarda size nacizane tavsiyem "çocuklarınızın sorularını dikkatle dinleyin ve göz teması kurarak, onunla ilgilenerek çocuklarınıza cevap verin"
Neden ??
Kendimden ufacık bir örnek vereyim ;

Birkaç gündür bitirmeye uğraştığım sevgililer günü hediyeliklerim ile uğraşırken , tatlı prensesim de keçelerden küçük parçalar istedi, tabi ki onu kırmadım, kenardan köşeden parçalar verdim.
Parçaları kalp şeklinde kesmemi istedi, tabi ki kırmadım , benim işimden daha önemli değil ya, kestim kalpleri.
Sonrasında kalplerin üzerine keçeli kalemle gülen yüzler çizebilir miyim diye sordu , tabi ki bunda da hayır denecek bir durum yok , "elbette çizebilirsin :) " diyerek elimdeki işe devam ettim ...

Derken çerçevenin arkasına mıknatıs takmak için elime aldığımda modelin biraz değiştiğini farkettim .
Çerçevedeki kalpler minik gözleri ve gülen yüzleriyle bana bakıyordu :))

Bir anda -doğal olarak- tepki gösterdim "n'aptın tatlım" diye sesimi normalden biraz yüksek (!) çıkararak sormuş olmalıyım ki minik prensesim "anne sen izin verdin yaaa" diye mahzun bir bakışla cevap verdi .
Çok haklıydı , bana sormuştu kalplerin üzerine "gülen yüz" çizebilir miyim diye , ben de izin vermiştim...
Ama kalpler derken masadaki tüm kalplerden bahsetmemiştik, ya da birbirimizi anlamamıştık, ya da ...

Diyeceğim o ki; çocuklarımız bize seslendiğinde, soru sorduğunda, arka odadan,mutfaktan, ya da neredeysek oradan koşup çocuğumuzun yanına gelip (veya onun yanımıza gelmesini sağlayıp) doğru(!) cevaplar verelim, göz teması kuralım, ilgilenelim ...

Ben kuzuma kızmadım, gülerek "bu çerçeveye çok yakışmışlar" dedim , o da mutlu oldu "istersen bunun içine senin resmini koyabiliriz" dediğimde daha da mutlu oldu :) o mutlu olunca benim mutluluğum kat kat arttı.
Ya ona , kendi gözardı edişim yüzünden kızsaydım, bağırsaydım :( 
Düşünmek bile istemiyorum .


Karikatür : Yiğit Özgür

Yorumlar

  1. :) karikatür iyiymiş.tabi çalışan anne olmak zor olsa gerek ben beş kardeşimle mutluyum:)

    YanıtlaSil
  2. 5 kardeşle tanışmaktan zarar gelmez de , daimi dostluk kurulmasa iyi tabi :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çocuğum Sürekli Yemek Yiyor.

Bazı çocuklar her zaman aç görünür ve siz midesinde bir delik olup olmadığından kuşkulanmaya başlayabilirsiniz. Daha akşam yemeğini bitirir bitirmez bisküvi kutusunu aramaya başlar ve yiyecek bir şeylere ihtiyacı olduğunu söyler. Bu sahne size de tanıdık geliyor mu? Düzenli açlık hissi çok seyrek olarak doymak bilmez bir açlıkla kendini gösteren ve Prader Willi sendromu olarak bilinen az rastlanan bir genetik bozukluğa bağlı olabilir. Ancak çocukların geri kalan çoğunluğu için, yeme alışkanlıklarına daha yakından bakmak, durumu ortaya çok daha kolay çıkarabilir. "Ben acıktım" dediklerinde bu gerçekte "biraz şekerleme istiyorum" veya "bir bisküvi istiyorum" anlamına geliyor olabilir. Ancak ona sadece muz veya diğer sağlıklı atıştırmalıklar sunarsanız aniden gerçekte zannettikleri kadar aç olmadıklarına karar verebilirler. Gizli yemek yemelerin sebebi Eğer ona beslenme hakkında gerekli bilgileri öğretiyorsanız çocuğunuz farklı gıdaların vücudu

Kırılan Küpe Nasıl Değerlendirilir?

Çok sevdiğim nazar boncuklu küpemin kancası kırıldı, atmaya kıyamadığım için kancanın kalan kısmını penseyle yuvarlayıp kolye ucu yaptım  Sonrasında simli iplerden yapılmış zincirime taktım. Diğer küpemi nasıl değerlendireceğime henüz karar vermedim, değerlendirilmek için bir kenarda bekliyor.

El Yapımı Hayalet :)

Çocuklarla beraber hayal gücümüzü arttıracak çalışmalar yapmak eminim hepimizin hoşuna gidiyordur. Bu sefer öyle enteresan bir şey yapmışlar ki ben bile "pes" dedim, çok da hoşuma gitti ve paylaşmak istedim  El yapımı hayalet için malzemelerimiz  Büyük pet şişe Boş bir sprey şişesi Nişasta 1 m2 sargı bezi, 1 adet top 40cm'lik iki adet bakır tel Yapılışı  Boş pet şişe üzerine yerleştirdiğiniz top, hayaletimizin başının şeklini oluşturacak, bakır telleri şekildeki gibi bükerek yanlardan şişeye bağlıyoruz.   Bu iskelet üzerine şekildeki gibi sargı bezini yerleştiriyoruz. Ardından, sulandırılmış nişastayı bir sprey içine boşaltıp kariştırıyoruz. İnce bir tabaka halinde bu sargı bezi üzerine uyguluyuruz. Nişastalı gazlı bezi rüzgarsız ve kuru bir ortamda kurumaya birakıyoruz. 1 saat sonra hayaletimiz hazır Kaynak